Som en del af Projekt Makerspace, uddanner UngHerning TEK-agenter fra kommunens folkeskoler. TEK-agenter er 5. klasseselever, som tre gange i løbet af et skoleår besøger det centrale makerspace. Her bliver de kloge på de forskellige teknologier, der er i det centrale makerspace og i makerspacet på deres egen skole.
Når de er færdige, er TEK-agenterne juniorsuperbrugere, som kan hjælpe lærerne og eleverne med at bruge teknologierne i deres eget makerspace.
TEK-agenterne bliver uddannet over tre kursusdage i det centrale makerspace. Her stifter de bekendtskab med makerteknologier og designprocesser. Forløbet videreudvikles fra år til år, med forskellige praktiske opgaver, som eleverne beskæftiger sig med og lærer gennem.
Nedenunder kan du se beskrivelserne af de enkelte kursusdage.
På TEK-agenternes første kursusdag er der fokus på både analoge og digitale teknologier. De spirende TEK-agenter stifter bekendtskab med skæreplottere og med Makedo-værktøjet. Holdet deles op sådan, at halvdelen af TEK-agenterne arbejder med skæreplotter, den anden med Makedo, og efter halvdelen af tiden er gået bytter de.
Eleverne lærer skæreplotteren at kende ved at producere klistermærker, fx til makerspacets dør, til deres computer, deres værelse e.l. De arbejder primært med det katalog af grafik, som eksisterer i skæreplotterens eget system.
Eleverne får stillet en designopgave, hvor de skal bygge en robot. De skal bruge pap og Makedo-værktøj til at bygge robotten, som max må være 50 cm høj. Desuden skal robotten have en funktion, som kan ses i dets design.
Efter første dag som TEK-agent går eleverne hjem med viden og kompetence i en digital produktionsteknologi (skæreplotteren) og om designprocessen gennem arbejdet med deres robot.
Indholdet for TEK-agenternes anden kursusdag er endnu ikke offentliggjort.
Mere info følger efter anden kursusdag.
Indholdet for TEK-agenternes tredje og sidste kursusdag er endnu ikke offentliggjort.
Mere info følger efter tredje kursusdag.
Kommunikations- og udviklingsmedarbejder (barselsvikar)